Eddie Hamasaki gaat verder onder Rex Media

Eddie Hamasaki gaat verder onder Rex Media

Beste bezoeker,

Ik ben gestopt als freelancer onder de naam Eddie Hamasaki. Mijn bedrijf en alle werkzaamheden gaan verder onder de naam Rex Media.

U kunt ons online bezoeken op www.rexmedia.nl of langs komen in ons pand op Spuiweg 59 in Dordrecht

Telefonisch zijn wij ook te bereiken op 078-7505844

Bezoek Rex Media
maandag, 21 oktober 2013 00:00

Liefde voor CSS3

Natuurlijk is het er al een tijdje maar met de recentelijke updates van Internet Explorer is het nu overal toepasbaar. Ik heb het natuurlijk over CSS3.


CSS3 is een uitbreiding op het bestaande CSS. Denk hierbij aan toevoegingen die webbouwen erg makkelijk maken. Dingen zoals alternatieve fonts zijn mogelijk en dingen zoals drop shadows.
Dit gebruikte ik al een langere tijd, omdat het niet echt drastisch was als het niet werkte op oude versies van IE. Omdat het percentage van gebruikers van oude internet explorers de laatste tijd flink gedaalt is kan er nu meer gebruik van gemaakt gaan worden. Hierdoor ben ik er zelf ook veel meer mee gaan expirimenteren, en dat is natuurlijk te zien op mijn eigen website. Dingen zoals een alternatief font, shadows, borderradius en transitions.

Ik ben gek op al deze toevoegingen. De shadows en borderradius functies zorgen ervoor dat je geen gebruik meer hoeft te maken van afbeeldingen als je een shadow wilt hebben of afgeronde hoekjes. Dit is natuurlijk een erg groot voordeel bij het inladen van je website.
De transitions vind ik vooral erg fijn. Je kan gebruik maken van slides, fades, turns, size changes, position changes en alles kan ook samen gevoegd worden tot vreemde bewegingen. Dit alles zonder dat je gebruik hoeft te maken van javascript en jQuery. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je code korter wordt en dat het gemakkelijker te implementeren is. Dingen aan je website zoals een hover die van kleur veranderd hoeft niet meer direct te zijn maar kan nu met een mooie fade die gemakkelijk toe te voegen is. Dit soort veranderingen voegen een hoop dynamiek toe aan je website waardoor het net allemaal wat netter en professioneler over komt.

Natuurlijk weet ik dat CSS3 niet nieuw is en ik heb me er hierdoor ook al meer in verdiept, maar met de recentelijke updates van IE ben ik overtuigt om meer gebruik te maken van CSS3 en het een grotere rol te geven in websites die ik in de toekomst en op dit moment ga bouwen.